Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megfosztották hivatalától Miami polgármesterét 2011. március 16. szerda 9:35 | AN

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megfosztották hivatalától Miami polgármesterét

Miami – Az ingatlanokra kivetett különadó okozta Carlos Alvarez vesztét. Kedden a választópolgárok egy különleges szavazás alkalmával távolították el hivatalából.

A szavazók nyolcvannyolc százaléka nem kívánta többé polgármesterként látni a második terminusát töltő Carlos Alvarezt, aki pedig valaha rendkívüli népszerűségnek örvendett. Ez volt megválasztott politikus esetében a legnagyobb bukás 2003 óta, amikor a kaliforniai szavazók Gray Davis demokrata kormányzót váltották le. A kubai születésű, republikánus Alvarez kijelentette: belenyugszik a döntésbe, és reméli, a megbékélés ideje köszönt Miami-Dade-re.

Az Egyesült Államok több államában, illetve önkormányzatában menet közben is visszahívhatók a választott képviselők, ha a választók úgy vélik, képtelenek eleget tenni feladatuknak. A polgármester elleni harcot Norman Braman milliárdos, az adóellenes harc élvonalbeli alakja szervezte. Alvarez a rekord tizenkét százalékos munkanélküliséggel és a tekintélyes költségvetési hiánnyal birkózva vetett ki ingatlanadót, s azzal érvelt, más módon nem biztosítható a rendőrség és az iskolák működése.

Az autókereskedésből meggazdagodott Braman, aki a Forbes szerint a négyszáz leggazdagabb amerikai között van, másként vélekedett, és magánvagyonából egymillió dollárt költött a kampányra, amivel csakugyan sikerült is megbuktatnia Alvarezt.

Braman, aki annak idején, az 1990-es évek végén már vezetett hasonló kampányt az úgynevezett egycentes adó ellen, kijelentette: „A szavazók hatalmas többsége kinyilvánította, hogy rosszul van az elszámoltathatatlan közhivatalnokoktól, attól, hogy semmibe veszik, attól, hogy ezekben a gazdaságilag nehéz időkben, amiket továbbra is el kell viselnünk, még túl is adóztatják.”

Alvarezt kritika érte azért is, mert közalkalmazotti fizetéseket emelt, a miami Kis Havanna negyedben pedig közel 350 millió dollár közpénzzel támogatta a Florida Marlins kosárlabda-csapat stadionjának építését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)
Megfosztották hivatalától Miami polgármesterét, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Ez kellene bevezetni Magyarországon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Matolcsy a föld alatt is pénz után kajtat 2012. október 17. szerda | AN

Zombitámadás zajlott Miamiban 2012. május 29. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos