Kitoloncolták az alaszkai merénylőt 2011. March 10. Thursday 10:15 | AN Forrás: Reuters

Kitoloncolták az alaszkai merénylőt

Vancouver – Átadták szülőhazája, Kanada hatóságainak a ma 61 éves Alfred Reumayr brit-kolumbiai lakost, akit tíz éve ítéltek el az Egyesült Államokban, mert fel akarta robbantani a transzalaszkai kőolajvezetéket.

Reumayrt szövetségi ügynökök adták át a vancouveri repülőtéren a Királyi Kanadai Hegyi Rendőrség embereinek.

A nyomozás megállapította, hogy Reumayr tizennégy darab időzített bombával akarta 2000 szilveszterén felrobbantani a transzalaszkai kőolajvezetéket, mégpedig anyagi haszonszerzés végett. Korábban határidős ügyleteket kötött olajrészvényekkel. Ha sikerült volna tervét megvalósítania, valószínűleg hatalmas összeget keres a manipulációval a robbanás utáni piaci pánikban.

A tervet egy új-mexikói bűntársával vitatta meg, akivel korábban már ültek együtt börtönben. Internetes levelezésüket bizonyítékként használták fel a perben. Reumayr bűnösnek vallotta magát.

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Légikarambol Alaszkában, négy halott 2011. August 1. Monday | RR

Újabb szennyezés a British Petroltól 2011. July 18. Monday | AN

Bőven van még olaj, gáz Alaszkában 2011. June 29. Wednesday | AN

Rétisasok támadják a postahivatalt 2011. June 15. Wednesday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók