Elhunyt az űrrepülés veteránja 2011. March 4. Friday 11:41 | AN Forrás: Reuters

Elhunyt az űrrepülés veteránja

Houston – Hatvannégy évesen távozott John „Mike” Lounge, az űrsiklók korai korszakának pilótája, közölte a NASA.

John Longue három űrrepülő-küldetésen vett részt, ezek közt volt az első misszió az 1986-os katasztrófa után.

A coloradói születésű Lounge 1978-ban kezdte karrierjét a NASA Johnson Űrközpontjában főmérnökként és a Skylab űrállomás repülésirányító csapatának tagjaként. 1981-ben lett asztronauta; elsőként 1985-ben repült az űrben a Discoveryvel. 1988-ban, két és fél évvel a Challenger felrobbanása után, ismét vállalkozott űrrepülésre.

Harmadik és egyben utolsó útját 1990 decemberében tette meg a Columbia fedélzetén. Összesen húsz napot, két órát és huszonhárom percet töltött az űrben. 1991-ben vonult nyugalomba; ezután a Boeing alkalmazta a saját űrsikló- és űrállomás-programja igazgatójaként.

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Hat fok van a Marson 2012. October 3. Wednesday | AN

Holdontúli űrállomást tervez a NASA? 2012. September 26. Wednesday | AN

A Hold rejtélyes embere 2012. August 26. Sunday | AN

Elhunyt Neil Armstrong 2012. August 25. Saturday | AN


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók