Ronai and Ronai
AMERIKAI

Keller Lászlóra vadásznak a vadászati ügyben 2011. február 19. szombat 5:55 | AN

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Keller Lászlóra vadásznak a vadászati ügyben

Budapest – A Fidesz “sukorói ügye” körvonalazódik a zsámbéki medencében, ahol kiváló termőföldeket juttatnak egy befektető társaság kezére. Ezt már az előző Orbán-kormány bukása előtt tervezték, de már kevés volt rá az idő, később pedig Keller László közpénzügyi államtitkár akadályozta meg. Keller a napokban kint járt a területen, másnap a Magyar Hírlapon keresztül üzent neki az ügyészség. Keller ellen az a Polt-féle ügyészség nyomoz, amelynek elfogultságához nem férhet kétség, mert Keller László velük állt harcban a Fidesz korrupciós ügyeinek takargatása miatt.

Az ügy előzménye, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter február 17-én bejelentette, hogy a magyar kormány és a Talentis Group szándéknyilatkozatot írt alá. Ennek lényege, hogy az állam termőföldekkel száll be egy közös vállalkozásba, amely fejlesztéseket hajtana végre a Zsámbéki-medencében található kiváló minőségű földterületeken. Eddig ez ugyanaz a modell, ami Sukorónál történt. Azzal a különbséggel, hogy a kormány ebben az esetben kijátszaná a földtörvényt, és egy tőkés társaság kezére juttatna több ezer hektár kiváló minőségű termőföldet.

Teszi ezt az a kormánytöbbség, amelyik a sukorói fejlesztés kapcsán minden jogi eszközt bevet, hogy egy művelésre alkalmatlan földterület ne kerülhessen magántulajdonba, és azon ne lehessen több száz munkahely megteremtésével járó fejlesztést létrehozni. A Fidesz és Budai Gyula most nem aggódik, sőt, az Orbán-kormány tevekényen részt vesz Magyarország legjobb termelési adottságú termőföldjeinek spekulációs célú felhasználásában. A miniszter szándéka szerint az állam ezzel a tranzakcióval mindössze 10 százalékos részesedést szerezne a közös cégben, így a területek további hasznosításába érdemi beleszólása nem lenne. Magyarországon több tízezer hektár, művelésre alkalmatlan, használaton kívüli honvédségi földterület van, így teljesen érthetetlen, hogy a magyar gazdák földhöz juttatása helyett miért akarnak kiváló minőségű földterületet egy befektető társaságnak átjátszani.

Mindez úgy kapcsolódik Keller Lászlóhoz, hogy ezek azok a földek, amelyek a Herceghalmi Kísérleti Gazdaság használatában voltak, majd Orbánék 50 évre bérbe adták (5000 ha).  A Talentis tulajdonosai ezt szerették volna elcserélni (ez volt a Sukoró ügy nulladik változata), de a 2002-es kormányváltás előtt ezt már nem merték megtenni, utána pedig Keller László ezt az üzletet határozottan megakadályozta.

Most elérkezett a pillanat, amikor Széchenyi tervbe bújtatva újra meg akarják szerezni ezt a földet. A bejelentés másnapján Keller László egy újságíróval kinn járt a birtokukon. Majd egész véletlenül másnap reggel a Magyar Hírlapon keresztül üzent neki az ügyészség.

Eszerint heteken belül eldől, vádat emelnek-e Keller László, a Medgyessy-kormány közpénzügyi államtitkára ellen, akit a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hivatali visszaéléssel gyanúsít. Az iratismertetés befejeződött, jelenleg az ügy vádelőkészítő szakaszban van. Az ügyészségnek harminc napja van arra, hogy eldöntse, vádat emel-e. Az ügyészség szerint Keller még 2004-ben, “pozíciójával visszaélve” indított vizsgálatot egy Somogy megyei vadászat miatt, állítólag jogalap nélkül próbált adatokat megszerezni különböző hatóságoktól. Amikor az adatokat kérte, a kormány közpénzügyi államtitkára volt, aki a közpénzek átvilágításáért felelt.

Az újabb ügyészségi kiszivárogtatásra reagálva Keller László a jogállamisághoz méltatlannak tartja az ügyészség eljárását. Miközben a 2011. január 10-én keltezett kizárási indítványát a mai napig nem bírálták el, a jobboldali médián keresztül üzengeti meg az ügyészség a várható magatartását.

A kizárási indítványban a volt államtitkár azt kérte, hogy az ellene folyó nyomozási eljárásból legyen kizárva Polt Péter Legfőbb Ügyész, a Legfőbb Ügyészség, dr. Keresztes Imre főügyész és a Központi Nyomozó Főügyészség.

A kizárási indítvány benyújtására azért került sor, mert a volt államtitkár munkatársának felmentő ítélettel zárult az ugyanebben az ügyben indult büntetőügye, illetve Keller László pert indított a Legfőbb Ügyészséggel szemben, amelyet a Legfelsőbb Bíróságon jogerősen meg is nyert. A bíróság ügyészséget elmarasztaló ítélete után kizárt, hogy Keller Lászlóval szemben a nevezett személyek és szervezetek tárgyilagosan és elfogulatlanul tudnának eljárni.

Emellett Polt Péter és munkatársai elfogultsága nyilvánvaló, hiszen a közpénzügyi államtitkár számos Fidesz-közeli korrupciógyanús ügyben tett feljelentést, amelyek Polt Péter személyéhez köthetően vagy el se jutottak az eljárás megindításáig vagy nyomozati szakban elhaltak. Keller László több alkalommal vélelmezte, hogy az ügyek elbírálásánál az ügyészség a Fidesz oldalán részrehajló módon járt el. Most pedig ugyanazok nyomoznak ellene, illetve felügyelik az ügyet, vesznek részt a vádemelés elbírálásában, akikkel szemben Keller László éveken át harcban állt az igazság kiderítése érdekében. A konkrét ügy is olyan, amelyben nem Keller László követett el valamit, hanem munkaköréből fakadóan az után nyomozott, hogy mások mit követtek el.

Keller László sajnálatosnak tartja, hogy az ügyészség még mindig csak azt üldözi, aki az ingyen-vadászatoknak véget akart vetni, és futni hagyja azokat, akik az állami vagyont az ingyen- vadászatok révén dézsmálták.

Keller László közleményt adott ki, amely szerint “az ügyészségről kiszivárogtatott információkra reagálva” kijelenti, hogy sem közpénzügyi államtitkárként, sem országgyűlési képviselőként nem élt vissza hatalmával. Hivatása gyakorlása során a közélet tisztasága iránti elkötelezettsége vezette.

Keller Lászlónak az ügyészség által kifogásolt tevékenysége arra irányult, hogy derüljön fény az ingyenes vadászatokon, és az esetleges törvénytelen trófeabírálatokon elkövetett közvagyon- megkárosításra.

A volt közpénzügyi államtitkár ellentmondásosnak tartja, hogy miközben őt azért gyanúsítják, mert a vadászattal kapcsolatos közvagyont érintő jogellenes cselekmények feltárását szorgalmazta, ezzel egyidejűleg egy volt magas rangú állami tisztségviselőt éppen az ingyenes protokoll- vadászatok kapcsán elkövetőként gyanúsítja az ügyészség.

Keller László meggyőződése, hogy legkésőbb a bírósági eljárás során bizonyítást nyer a személyét érintő vádak megalapozatlansága, ahogyan az egykori munkatársa esetében a vele szemben folytatott eljárásban 6 év után ez már bekövetkezett.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 9 szavazatból)
Keller Lászlóra vadásznak a vadászati ügyben, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(6)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

6 Reader’s Comments

  1. Hát ez szégyen! Szégyen Magyarországra, és szégyen a fideszre, mint kormányzópártra.Annyira kisstílű a módszer amivel dolgoznak,és evidens mi a mozgatórugó.
    Miután az elszámoltató Budai mindig árnyékra vetődik, Kellerrel be fogják bizonyítani, hogy tudnak ők nagyot is ütni! Mindeszt a főügyész segédletével! Ami felháborító!
    Már nem számít, hogy mi hogy néz ki, mert a látszatra sem adnak,annyira nyilvánvaló az igényük,hogy üssenek a balosokon.Magyarországon nincs ember, aki ne tudná, hogy milyen korrupt az Orbán féle társaság,és ennek ellenére, vagy éppen ezért,kirakatpereken fogják bebizonyítani, hogy aki ellenük vizsgálódott az kihúzta a gyufát.
    Már a törvényesség látszatára sem adnak,mert megtehetik.És ez így fog folytatódni,mert nincs ki fellépjen ellenük. Zseniálisan meg van ez szervezve!Mindenhol az ő emberük,akik valamilyen formában mind le vannak kötelezve nekik.A 2/3-ot erre használják.
    Mi lesz így az igazsággal, és a belé vetett hittel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  2. Polt és a kleptokratikus viktokraták éhsége és bosszúvágya határtalan és szégyen, amit kishazánkban ez a narcisztikus paranoiában szenvedő napcsi megenged magának. Ennek sajnos szörnyű vége lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  3. Ezek a baráti “vadásztársaságok” mindenkor a hatalom boszorkánykonyhái voltak.
    Ma különösen azok mert már a politikusok is vadászgatnak itt is ott is Afrikában is kölyök leopárdra…
    Fel nem foghatom ,hogyan mernek ilyen erkölcsiségű és megbízhatatlan embereknek fegyvertartási engedélyt kiadni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Orbán András Lajos

    Valamit kifognak találni a Polték, amivel meghurcolhatják Keller Lászlót………..De ha nem mászott bele semmibe sokra nem mennek vele, csak magukat járatják le…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  5. Ez a fityisz bagázs egy fikarcnyival sem jobb az egykori vadász elvtársaknál. A különbség legföljebb annyi, hogy Losonczy, Kádár, Czinege, stb, elvtársakkal szemben ők már nem a cuclista időket időző pufajkában, gumicsizmában, hanem márkás vadászgúnyában pukkogtatnak. :-(
    Egyébiránt az erkölcsi szinvonaluk, tartásuk (már ha lehet egyáltalán) még az előbb emlegetett jóelvtársakat is messze alulmúlja… :-( Mert azok tobzódó habzsolásában legalább volt valami visszafogottság, legalábbis minimális figyelmet szenteltek annak, hogy a dolgaikat zárt körben intézzék és ne visítson kilóméterekről, hogy ők sokkal többet engednek mag maguknak a plebsznél. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Radnóti:”Nagy szárnyadat borítsd ránk,virrasztó éji felleg!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A rendőrautóban halt meg a Simon-ügy érintettje 2014. március 20. csütörtök

Simon Gábor egyedül viszi el a balhét 2014. február 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos