Ronai and Ronai
AMERIKAI

Indiát infláció fenyegeti 2011. február 6. vasárnap 13:12 | AN

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Indiát infláció fenyegeti

Az indiai kormányfő figyelmeztetett, hogy az ország gyors gazdasági növekedése veszélyben forog az infláció kitörése miatt – derül ki a BBC tudósításából.

Manmohan Singh elmondása szerint az inflációs kontroll rendkívül sürgető és ezzel kilátásba került egy újabb kamatlábemelkedés, immár a nyolcadik az elmúlt 12 hónap alatt.

Az Indiához hasonló fejlődő piacok sokat segítenek a világgazdaság újraélesztésében.

Mr.  Singh hozzátette, hogy a 8.4 százalékos inflációs ráta, valamint az élelmiszerek 17 százalékos inflációs rátája tarthatatlan.

Elemzők úgy vélik, hogy az emelkedő élelmiszer- és olajárak miatt az indiai jegybank kénytelen lesz emelni kamatait már a következő politikai megbeszélése előtt, amelyet március 17-re tűztek ki.

Az indiai tőzsde is esett ebben az évben, mert attól félnek, hogy a magas infláció elriasztja majd a külföldi befektetőket.

Azonban a keresetek is emelkednek, mivel a dolgozók nagyobb fizetést követelnek, amivel fedezni tudják emelkedő költségeiket.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek

Aranyvasárnap, gyér forgalom 2013. december 23. hétfő

A nyugdíjasokat is becsapja a kormány 2013. szeptember 13. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos