Tüntetéssé változott az izraeli tűzvész emlékszertartása 2011. január 6. csütörtök 7:22 | FH

Tüntetéssé változott az izraeli tűzvész emlékszertartása

Izrael – Felháborodott gyászolók közbekiáltásokkal zavarták meg szerdán a beszédet tartó izraeli kormányfőt azon a szertartáson, amit a decemberi tűzvész áldozatainak emlékére rendeztek Beit Orenban. A közbekiáltások annyira elfajultak, hogy a Benjamin Netanyahu egy időre levonult a pódiumról, a belügyminiszter pedig távozni kényszerült a helyszínről.

Izrael történetének legsúlyosabb tűzvésze következtében 44-en haltak meg.”Tűnjenek el azok, akik felelősek voltak ezért”- ezt kiabálta az egyik jelenlévő gyászoló Eli Jishai belügyminiszter felé az eseményen, amelyet az állami tévé is közvetített. Ezután további közbekiabálások következtek, végül több tucatnyian valóságos tüntetésbe kezdtek a belügyminiszter jelenléte ellen, miközben a kormányfő beszélni próbált.

A vége az lett, hogy testőrei levitték a színpadról Netanyahut, mert nyugtalanítónak ítélték meg a helyzetet biztonsági szempontból. Amikor a belügyminiszter távozott, a nyugalom lassan helyreállt, a kormányfő pedig ismét megjelent, és tovább beszélt. “Nincs vigasz a fájdalmatokra”- mondta Netanyahu.

A Haifa környékén december 2-án kitört és négy napon át fékezhetetlenül pusztító tűzvészben 44-en haltak meg, több száz otthon és több millió fa égett el. Végül 16 ország segítségével sikerült elfojtani a lángokat.

Már a tűzvész idején hevesen bírálták a belügyminisztert, aki kritikusai szerint személyesen volt felelős azért, hogy ez történt. A vádak szerint a belügyhöz tartozó tűzoltóság nem kap elég pénzt, ezért az elmúlt években jelentősen leromlott. Eli Jishai szemére vetették, hogy miatta, illetve belügyminisztériuma miatt nem voltak képesek a tűzoltók megbirkózni ekkora tűzvésszel.


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók

Blogok