Tajvanon az albán légvédelem 2011. January 18. Tuesday 8:50 | AN, MTI

Tajvanon az albán légvédelem
A tajvani államfő értékel. Nem adott jelest. Fotó: AP

Csiupeng – Rakétákkal gyakorlatozott a tajvani hadsereg, az eseményen az elnök mellett a sajtó is részt vehetett. Demonstrálni akarták a légvédelmi képességet, de a rakéták jó része nem talált, a tengerbe zuhant. Marad nekik egyenlőre  a jól ismert albán légvédelem.

Összesen 19 rakétát lőttek ki a hadgyakorlat során, amelyből öt a tengerbe esett. Ez kérdésessé teszi, hogy a szigetország mennyire lenne képes ellenállni egy esetleges kínai offenzívának.

Ma Jing- zsou, Tajvan államfője is csalódottságának adott hangot az esemény kudarcát illetőleg. Csaknem egy évtized óta ez volt az első hadgyakorlat a szigeten, amit a sajtó nyilvánossága előtt rendeztek. Ennek oka hivatalosan az volt,  hogy a lakosság is tisztában legyen a légvédelem képességeivel.

A gyakorlatot egyébként egy héttel a kínai lopakodók tesztje utánra időzítették. Fontos lehet ebben még, hogy Hu Csin-tao, kínai államfő ma utazik az Egyesült Államokba, ahol vélhetőleg Tajvan ügyéről is szó lesz. Tajvant Kína saját területének tekinti, nem ismeri el annak függetlenségét.

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Huszonöt nemzet Irán partjainál 2012. September 20. Thursday | AN

Hadgyakorlatok a Közel-Keleten 2012. June 27. Wednesday | AN

Kilenc ember halt meg egy kocsmatűzben 2011. March 6. Sunday | FH


KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

Videók