Ronai and Ronai
AMERIKAI

Guardian: Orbán megfenyegette az EU-t 2011. január 21. péntek 5:13 | Guardian Forrás: MTI

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Guardian: Orbán megfenyegette az EU-t

London – A brit napilap szerint Orbán Viktor Strasbourgban világossá tette, hogy “a lehető legkínosabb helyzetet” teremti, ha Brüsszel ragaszkodik ahhoz, hogy beavatkozzék az ő belpolitikájába. A magyar kormányfő kijelentette, hogy “ha Önök összekeverik a kettőt, én nyilvánvalóan készen állok a harcra … ez nem csak Magyarország számára lesz hátrányos vagy káros, de az EU egészére is”. A szerző szerint ez egy “rendkívüli kijelentés volt: az EU zászlóvivője gyakorlatilag az EU-t fenyegette”.

Orbán Viktor nem mutatott – de nem is kapott – kíméletet, amikor a héten összecsapott európai parlamenti bírálóival a magyar kormány ellentmondásos médiatörvénye ügyében, ám a strasbourgi adok-kapok néhány súlyos kérdést is felvet Magyarország és az EU számára – írta kommentárjában a The Guardian.

A baloldali liberális irányzatú brit napilap internetes kiadásán csütörtök este megjelent írás szerzője, Simon Tisdall – a lap főszerkesztő-helyettese és külpolitikai szemleírója – szerint Orbán Viktor Strasbourgban világossá tette, hogy “a lehető legkínosabb helyzetet” teremti, ha Brüsszel ragaszkodik ahhoz, hogy beavatkozzék az ő belpolitikájába. Tisdall idézete szerint a magyar kormányfő kijelentette, hogy “ha Önök összekeverik a kettőt, én nyilvánvalóan készen állok a harcra … ez nem csak Magyarország számára lesz hátrányos vagy káros, de az EU egészére is”.
A szerző szerint ez egy “rendkívüli kijelentés volt: az EU zászlóvivője gyakorlatilag az EU-t fenyegette”.
Charles Grant, a Centre for European Reform nevű kutatóintézet igazgatója a The Guardiannek kijelentette: az EU felfüggesztheti a kapcsolatokat azokkal a tagországokkal, amelyek kijátsszák az európai jogszabályokat, ahogy az 2000-ben is megtörtént egy rövid időre, Ausztria esetében, miután Jörg Haider szélsőjobboldali Szabadságpártja csatlakozott az osztrák kormányhoz.
Grant szerint azonban a felfüggesztés “a nukleáris opció, és valószínűtlen, hogy megtörténik”. “Sokakhoz hasonlóan engem is nagyon nyugtalanítanak a magyarországi fejlemények, de a ‘lator állam’ kifejezést nem használnám … Magyarország nem szűnt meg demokráciának lenni” – idézte a brit lap az elemző intézet vezetőjét.
Grant szerint valószínűbb forgatókönyv az, hogy “szabadpiac-ellenes politikája miatt” Orbán végül “megalázkodva” kénytelen lesz segítséget kérni az EU-tól és az IMF-től.
A The Guardian szerint  ugyancsak aggasztó kérdés az a hatás, amelyet Orbán magatartása gyakorol az EU globális befolyására. Angela Merkel német kancellár a szerző szerint arra hívta fel a figyelmet, hogy gyengülhet az unió kollektív tekintélye, amikor visszaéléseket elkövető rezsimekkel szemben lép fel. Ha Magyarország büntetlenül figyelmen kívül hagyhatja az EU-normákat, akkor az emberi jogok és a polgári szabadságjogok területén megkérdőjelezhető gyakorlatot folytató más uniós tagállamok is arra érezhetnek késztetést, hogy ne tágítsanak politikájuktól – áll az írásban.
A szerző felteszi a kérdést: mindebből milyen következtetéseket von majd le az EU-tagjelölt Törökország, amelyet gyakran vádolnak a médiaszabadság korlátozásával?
A lap szerint ugyanakkor a Magyarországgal szembeni bánásmódon erőteljesen érződik a kettős mérce alkalmazása. Susi Dennison, a European Council on Foreign Relations nevű páneurópai kutatóműhely szakértője hangsúlyozta, hogy sok országot lehet vádolni az EU-jogszabályok szellemének – ha nem éppen betűjének – figyelmen kívül hagyásával. Dennison Olaszország és Málta esetében a menedékért folyamodókkal szemben alkalmazott eljárást, Franciaország és Szlovákia esetében a romákkal szembeni bánásmódot idézte fel.
A Human Rights Watch emberi jogi szervezet tavalyi jelentése számos visszaélést tárt fel EU-tagállamokban. Magyarországra “könnyebb volt rászállni”, mivel kis ország – mondta Susi Dennison a The Guardian idézete szerint.
A szakértő szerint azonban az ellentmondásos ügy útjára indította a közös normák fenntartásáról szóló,  már régóta esedékes vitát. “A legutóbbi időkig az EU-kormányok és a Bizottság nem tartotta helyénvalónak belső ügyek megvitatását európai szinten, főleg nem nyilvánosan”. Most azonban az Orbán viselkedése feletti felháborodás arra vall, hogy “végre meghallgatásra lel a civil társadalom régóta hangoztatott üzenete, (miszerint) ha az EU alapvető értékeit akár egyetlen tagország is megsérti, az változatlanul közös szégyenforrás” – idézi a brit lap Susi Dennison elemzését.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.5/5 (15 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +35 ( 39 szavazatból)
Guardian: Orbán megfenyegette az EU-t, 4.5 out of 5 based on 15 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(44)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

44 Reader’s Comments

  1. Az EU akkor lesz igazi únió, ha olyan szabályai lesznek, ami biztosítja a közös értékeinek, minden tagállamban való betartását, ha számonkérheti ezeket, s hatékonyan felléphet az alapértékeket megsértők ellen. Kár, hogy az ennek a problémának megoldásához vezető vitát igazából a magyar törvénykezés mai gyakorlata tette, elengedhetetlenül aktuálissá. A korrekt cikkből is kitűnik, hogy nem csak magyar problémáról van szó, s ez is alátámasztja azt, hogy nem lehet kettéválasztani az EU ügyeit a belpolitikától, ahogy azt Orbán Viktor szeretné. Ezekben a kérdésekben is az EU, Európa jövője az elsődleges tét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (39 szavazatból)
  2. Nincs semmi okom viccelődni de most mégis azt javaslom,”…dobják ki az ivóból ezt az izgága alakot mert ha nem akkor bizony szétverik a kocsmát.”Ne kockáztassanak,Ő ezt ,mármint a harcot komolyan gondolja!
    Úgy vélem az EU vezetői beláthatnák,hogy az EU-s elnökség és a magyarországi események között mégis csak van összefüggés! Ez az összefüggés egy személy és a körülötte csoportosulók. Gondoljanak arra,hogy az eddigi és még várható kártételeik már nem csak erre a jobb sorsra érdemes országra hatnak hanem az eddigi virtuális kártételeik fizikaiakká válnak az EU-ban is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  3. Felhívom az illetékesek figyelmét ,hogy a török belépést alaposan fontolják meg!
    Ennek az országnak a törekvéseiben a gazdasági érdekein kívül nem találtam semmi olyan elemet ami a belépési kérelmüket alátámasztotta volna.
    Sőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  4. El kellene dönteni, hogy UNIÓt csinálunk, ahol többé-kevésbé minden közös/azonos, vagy csak egy laza szerveződést, aminek a mai világban az a következménye, hogy a kicsik (értsd ebbe bele akár Németországot) egymaguk eltipródnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  5. A legújabb.Szabálysértés,ha valaki börtönbe bekiabál,vagy mutogat.Mondom,legközelebb,ha véletlenül kicsusszan egy puki,terrorelhárítók tepernek le,Me gmondom,milyen kormány ez.RÖHEJKORMÁNY,RÖHELYELNÖK,RÖHEJKÖVÉR.cSAK MI SÍRUNK……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  6. Direkt írtam a röhely elnököt így.Emlékezzünk a helyesírási hibákra a Himnusznál…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  7. Veszélyes játékot játszik az EU ha szemérmesen szenet huny a tagállamaiban történő jogsértések felett. Az EP-ben politikusok ülnek, mint látható volt mindenki tisztában van vele, Magyarországon most a demokratikus értékek eltörlése folyik.Még a Néppárt is csak óvatosan, szolidaritásból állt ki Orbán mellet hiszen tudják ha egy diktátort nyilvánosan támogatnak az szavazatok százezreibe kerülhet.Angela Merkel már felhívta a figyelmet az egyik lehetséges következményre, veszíthet az EU a politikai erejéből és az erkölcsi tőkéből.Én mást veszélyt is látok.Az angolszász országokban hagyományosan a demokrácia egyik leglényegesebb értékmérője a sajtószabadság.Láthatóan ők értik mi a tét most Magyarországon.Ha az EU nem lép, előfordulhat az a senkinek sem kívánatos helyzet, hogy ott megnő az eurószkeptikusok száma és ahogy már Anglia néhányszor megemlítette, megerősítik a Nemzetközösséget, mintegy alternatívájaként az EU-nak.Ez akár az unió széteséséhez is vezethet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  8. Szerintem írhatnak,mondhatnak bármit Orbánról,le fog pörögni róla.
    Ő egy elvakult,hataloméhes egyén! Nem nevezem embernek mert az emberben van intelligencia ami Orbánból hiányzik.A szégyenérzet szintén! Ő nem ismeri a bocsánatkérést és amit a fejébe vesz,azt véghez is viszi. Ilyen egy igazi diktátor! Merem állítani hogy az EU-nak még sok gondja-baja lesz vele! Ha azt állítja hogy képes harcba szállni az EU-val, azt is megteszi!
    Sajnos ennek mi Magyarok isszuk meg a levét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (28 szavazatból)
  9. Ne tápláljon senki reményt Orbánnal kapcsolatban.Ő, és pártja, meg annak tagjai mennybemenetelnek értékelték a minap történteket!Hozsannákat zengenek a kiállásáról, amit az országáért tett. Még véletlenül sem jut eszükbe, hogy nem az országot minősítették a hangnemmel, hanem magát Orbánt.
    Ezek a megnyilvánulások új erőt adnak ennek a beteg embernek ahhoz, hogy még nagyobb felfordulást csináljon. Ki, ha ő nem?Eszébe nem jut, hogy hova sodorhatja az országot, hisz úgy gondolja vannak támogatói.Csak azzal nem számol,hogy igaztalan ügyben nem fognak a háta mögött állni.Pattog a bolha, és eszébe sem villan, hogy mi a bolhák sorsa. Előbb, vagy utóbb, de beteljesült sors lesz az övé, amit folyamatosan kihív maga ellen.Az áldozatokkal nem gondol, mert utánam az özönvíz, semmi sem számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  10. A hazai ,-már jórészt uralt médiákban-,megnyilvánulásaik támadóak és a legkisebb kétség jeleit sem találni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  11. Védjük meg hazánkat Magyarországot!!
    El kellene kergetni ezt a kártékony bűnbandát a süllyesztőbe.
    Nem kellett volna hagyni,hogy egy eszelős,bár karizmatikus öncélú ember kettéossza az országot,és így szinte teljhatalomhoz juthasson.Ha ezt a választók zöme észrevette volna,mármint hogy szándékos belső feszültségszítás zajlik, most nem tartanánk itt…. Meglehet,még ma is vakon tapogatóznak az Orbáni vakutól pillanatvakság állapotában lévő emberek.Észre kellene venni végre,hogy egy ország fejlődése mindig az egységben és a társadalmi békében rejlik.Amíg ez nem lesz így,addig bizony lejtmenetben maradunk és csak ábrándos pillantásokat vethetünk a fejlett demokráciával és szociálisan érzékenyebb gazdaságpolitikával rendelkező államok felé.Most pedig egy ámokfutó négykerékmeghajtásba kapcsolta a terepjáróját és letért a sztrádáról egyenesen a földútra.Sajnos ezt a terepjárót Magyarországnak hívják….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  12. A legnagyobb baj ,hogy a felcsúti ,önmaga elleni támadásnak fogja föl az egészet .Nem törődik ,vele hogy milyen hátrányok érik hazánkat ,csak az ,majd ő megmutatja ki az úr !Kártékony mind ránk ,mind az unióra nézve .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  13. O.V. itthon már megosztotta az országot. Most jön Európa?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. “….breaches of the EU’s fundamental values, even in only one member state, are still a source of collective shame” (Az EU alapvető értékeit sértő akár egy tagállam is a közösség közös szégyene)
    Susi Dennison, a policy fellow at the European Council on Foreign Relations

    Patriotism is the last refuge of a scoundrel = a gazember utólsó menedéke a hamis hazafiság.
    Boswell beszámolója szerint Samuel Johnson jelentette ezt ki 1775 Április 7.-én este.
    Ezt az inget bizony szemünk láttára magára vette a Nemzetvezető az európai parlamentben..
    Különben is Madarat tolláról, Orbánt Bayerjáról….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  15. Orbán egy megosztó személyiség.
    Ahogyan sikeresen osztotta meg a határon belüli-, majd a határon kívüli magyarokat, úgy elképzelhető, hogy a féléves EU elnökség elég lesz számára az Európai Unió megosztására is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  16. bumburi: írod, “Csak azzal nem számol,hogy igaztalan ügyben nem fognak a háta mögött állni”. Sajnos, dehogynem. Nem tudom mi kell még, hogy a hozsannázók felfogják, mit tesz ez az alcsúter. Ha hazai hozzászólásokat olvasok, nekem ez jön le belőle. Annyira szemellenzősen, elfogultan látják. Azokkal viszont úgysem lehet, mit tenni, aki nem gondolkodik…se előre, se a múltból tanulva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. Orbán elmekórtani eset:kataton-szkizofrén-epileptoid beteg! Még mindig nem ismeri fel senki súlyos betegségét? Az ilyennek nem az EU-elnöki posztján,hanem szanatóriumban a helye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (28 szavazatból)
  18. Sajnos az elvakult “orbánusok” nagykanállal eszik Szíjjártó idióta nyilatkozatait, és jobb oldali sajtógépezet által gyártott ökörségeket. Rémülten és dühösen szoktam hallgatni az ismerősök és néhány családtagom megnyilvánulásait, amikor Orbánról és az ámokfutásáról, mint csodatévőről és csodákról beszélnek!
    Ezek az emberek azt hiszik, hogy Orbán fenekéből süt a nap, szellentése a tavaszi szellő! Én csak azt kívánom, hogy az általa előállított és kevert fekália legyen számukra az égi manna!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  19. Gregory Blunder

    Nem jól fogalmaztam. Bocs.Én a nemzetközi megnyilvánulásokra gondoltam, nem a hazaira

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Hadd mondjak valamit.Mániás depis vagyok.Ne nézzetek le,azért még normális.Azt figyeltem meg,hogy a viktor ugyanazt a viselkedést csinálja mint én.De én legalább szedem a gyógyszereim….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  21. Kedves Zoli,

    Orbán-mániád van ? :)
    Kevesebb internet, több séta! S ha séta közben felnézel, látni fogod, a nap az égből süt le ránk, nem a nemzetmegvezető nagyvezír tomporából.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. “…én nyilvánvalóan készen állok a harcra … ez nem csak Magyarország számára lesz hátrányos vagy káros, de az EU egészére …”

    - ÚRISTEN, EZ AZ ÁLLAT VÉGKÉPP MEGHÜLYÜLT!!!

    A maradék józan ítélőképességét is elvesztette!!!

    Itthon a pribékjei meg azt a szutyok dumát tolják, hogy hát sz orsós hopgy elbánt az EU parlamenttel, közben az egész EU rajtunk röhög!!!

    ORSÓS… kösd fel magad, a kitartottjaiddal együtt, amiért a világ szégyenévé teszel minket, magyarokat!

    - Mert a világ nem az egyes embereket fogja megítélni, hanem egy eszeveszett, agyalágyult hülyét fog velünk azonosítani, aki ott keménykedik az EU parlamentben, és ELHITETI MAGÁVAL, HOGY MOST AKKOR Ő A FŐNÖK!!!

    Na ne… álítsák meg a Földet, ki akarok szállni!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  23. Hogy folytassam Balog Lajos mondani valóját., Aki nem figyel arra mit és hogy tett a jobbikkal és miért értek el nálunk ekkora szavazati fölényt a választásokra az nagy hibát követ el. Szerintem az EU-ban ugyanez a felállás előfordulhat,csak nagyobb kétségbe esés lessz a végén.Még talán nem késő megállitani ezt a fajta előre törést.Még csak most van lehetősége az Unio bontására ( amit meg is fog próbálni) mert csak igy lessz képes a hátterét biztositani.Ha ezt időben nem akadájozza meg az EU. nagy bajba kerül!Lehet szemérmesen halgatni de annak nagy ára lessz. Felvetődött annak lehetősége hogy tiltakozás jeléül nem mennek el a képviselők az eu csúcsra. Ez a fidesz fegyvere, Lehet hogy ez a gyógyszer ellenük?Nem tudom de hogy minden perc amit csöndben az ellenzék eltőlt, az a fidesznek ad erőt a túléléshez.Nekem már ennyi bizonyiték elég hogy ne akarjam őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  24. Charles Grant, a Centre for European Reform nevű kutatóintézet igazgatója a The Guardiannek kijelentette: … Magyarország nem szűnt meg demokráciának lenni” –
    Tisztelt Uram, esetlegesen megengedve, hogy kijelentése nem tévedés, de
    jelenleg minden esetre a demokratikus jogok és azok gyakorlásának feltételei ma
    Magyarországon fel vannak függesztve.
    Emlékeztetőűl megemlítem az Alkotmánybíróság jogainak csorbítását, a közszolgálati dolgozók felmondását, a törvényhozási gyakorlatot ésa 3000 milliárd Ft.magánnyugdíjpénztári magánvagyon ellopását.
    Magyarországon ez nem látszik demokratikusnak.Merem hinni, hogy Önnek sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  25. Orbán személye csak azért tudja rányomni bélyegét a közéletre, mert mögötte álnak a magyar alkalmatlan, önálló gondolkoizásra képtelen szavazók. Amikor rá-ébrednek majd hogy az orbáni politika elmegyógyintézetbe való, akkor javulhatnak majd a vélemények rólunk is. Mind ez a korábbi baloldalnak is szól, akik asszisztáltak a populizmusnak, és a népünk becsapását szó nélkül tűrték!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  26. Európa tanulhatott volna már abból, hogy a tahók jelenlétében megbocsáthatatlan bűn kizárólag úriemberként viselkedni. Az, hogy egy ország képviseletében szólal fel bárki is, nem kényszerító erő arra nézve, hogy el kelljen viselni a jelenlétét akkor is, ha képtelen a házirendhez alkalmazkodni. Nem az EU akart Magyarországhoz tartozni, hanem mi rinyáltuk be magunkat az úriemberek közé.
    Már volt egy világégés abból, hogy engedték az urak fejükre nőni azt, akit a kezdetek kezdetén izolálni kellett volna…
    Jó, akkor nem volt ennyire gyors az információáramlás…
    És más volt a történelmi helyzet is.
    Meg felfegyverkezve se vagyunk.
    De valóban szüksége van az EU-nak arra, hogy előbb a magyarok essenek egymás torkának, és utána szlovákok, románok a maradék magyaroknak? Mert már senki előtt nem titok, hogy ha ezt a folyamatot nem állítja le valaki – és ellenzék híján belülről nem lehet leállítani -, akkor Orbánt demokratikus eszközökkel, békés úton leváltani soha többet nem lehet. El van vetve a polgárháború magja.
    Már régen nem csak a médiatörvényről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  27. Degenerált, te nem is vagy olyan degenerált!
    Lehet, hogy ez a menetrend?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  28. Ez a tulok képes fejjel a falnak rohanni.Semmi nem számít .Most már az EU.-ban is láthatják érezhetik,hogy ettől a kontár bandától mit szenved a normális része az országnak.Kiváncsi leszek ha az AB.eltőrli a magánnyugdíj elrablását,és a médiatörvény,hogy arra mit fognak lépni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  29. Itt mindenki megijedt Orbán harciasságától.Az EP-ben is bebizonyította, képtelen a harcra, Cohn-Bendit felszólalására mint egy idegbeteg, rángatódzó orangután válaszolt. Orbán addig erős ameddig a pszichiáterek felkészítése kiterjed.Emlékezzünk a Gyurcsánnyal való vitájára, amikor méltó ellenféllel kerül szembe lebénul és előjön végtelenül primitív énje. Ezért nem tud papír nélkül beszélni, ezért menekül minden vita elől.Most a kétharmad birtokában elbízta magát és valamicskét nőt az önbizalma, de ez csak időleges. Ha sorban fogja kapni a pofonokat megfog rokkanni végleg.Szerintem azt még párttársai is tudják, ezért van szinkrontolmácsa, ezért óvják minden konfliktust helyzettől már évek óta.Kérdés, őrült ámokfutása mikor ér végleg véget és addig mekkora kárt fog okozni?Itthon kellene neki újra méltó ellenfelet találni, csak az a baj, ezzel a Fidesz is tisztában volt, ez az egyik oka a demokratikus értékek eltörlésének és a médiák teljes megszállásának.Amit csinálnak, az a gyávák menedékkeresése, hatalmuk biztosítása érdekében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  30. Anonyme teljesen igazad van. Esetleg annyit lehetne hozzáfűzni, hogy nem véletlen az sem, hogy próbálnak koncepciós pereket kreálni Gyurcsány ellen. Nyilvánvaló, hogy a legnagyobb ellenzéki párt olyan emberét próbálják a föld színéről letörölni, aki köré újjá szerveződhetne a szocialista párt, illetve Orbánnal igen szépen feltörölte a padlót.
    Ha az idióta szocik nem álltak volna ki a háta mögül, az öszödi fiaskó miatt (elméletileg, gyakorlatilag kitakarította volna a szocialista pártot és megreformálta volna, és ez sokaknak sértette az érdekeit) és nem a különféle érdekcsoportok szaggatták volna belülről az MSZP-t, akkor nem ez a hatalom éhes, komplexusos mélynövésű, mogyoró agyú volna most az ország miniszterelnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  31. Jaj,kedves Hanna,félreérted.Ugyanaz a betegségem.Nem vagyok orbán mániás,sose voltam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. Kármán Ferenc
    Nem vagyok szoci, nem voltam szavazni sem.Gyurcsányt én is bíráltam, igaz a szokásostól eltérő szempontból.Ennek ellenére, minden hibájával együtt számomra elfogadható lenne, ha sikerülne magáról lerázni a jelenlegi MSZP koloncát.Szerintem ezzel nem csak én vagyok így, mértékadó politikusok is.Alakítson egy új pártot,

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  33. “Ha Önök összekeverik a kettőt, én készen állok a harcra … ez nem csak Magyarország számára lesz hátrányos vagy káros, de az EU egészére is.”
    Lefordítom ifjú kegyelmes urunk, bölcs vezírünk s nemzet(meg)vezetőnk mondatát: “Nekem az egész EU összedőlése sem nagy ár azért, hogy én, nulladik viktoár a trónomon maradhassak, és ennek érdekében bármire képes és hajlandó vagyok!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  34. Ian Kelly (USA EBESZ nagykövete) aggodalmát fejezte ki a magyar szólásszabadság korlátozása miatt.Közleményében finoman célzott rá, ez az Európai Unió jelenlegi elnökének hazájában történik.
    Biztos vagyok benne, az EU vezető tisztségviselői értik a diplomácia nyelvét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  35. #
    Balogh Lajos
    2011. január 21. péntek
    10:41
    Hasonlóakat jósoltam.Valami csak lehet benne, ha másoknak is eszébe jut. Vagy időben helyreteszik ezt a “forradalmár”-t, vagy kiteszik onnan. Szégyen, és ami a legrosszabb az egészben, esze ágában sincs visszavenni a nagyképűségből.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Ha háborúra készülsz,tartsd szárazon a puskaport.S tudjuk ,ehhez OV. jó az orra(már 8 éve a választások előtt is érezte a puskaport)
    Kedves Vezénylő Tábornok!
    A “magyarok nyilai” ma már csak büntető kategória,a nyugat valaha rettegte,de ma már röhög ezen!
    Hasonlóan “jó képességű” ország rontók már belerángattak két számunkra vesztes világháborúba,több már nem kellene.
    Amilyen komoly haderőnk van ,egy komolyabb alvilági “fekete sereg” is 2 vállra fektetne minket.
    S hiába áll most az Eu kormányrúdjánál,a hajót nem Ön irányítja ám..
    Ahhoz túl kevés,meg kicsi is…………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. Orbán András Lajos

    Egy frászt van ő nála a kormányrúd, ott áll a kapitány mellett és próbálkozik okosakat mondani, csak valahogy nem megy neki…………………

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Hiszem,ha Orbánt egy független,elmeszakértőkből álló orvosbizottság kivizsgálná,azonnal megkapná a rokkantosítási papírjait.Később azután saját maga csökkenthetné a rokkantnyugdíjának összegét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. Már többször leírtam, hogy szerintem csak a teljes kiközösítés segítene. Szégyen ide, szégyen oda, először is vissza kellene vonni tőle/lünk az EU elnöki megbízást , aztán pedig ne fogadja senki! Igen, ez szégyen Magyarországra nézve is, de inkább most, mint később, pl. amikor majd Hruscsov módra cipővel veri az asztalt, vagy kiléptet minket az EU-ból. Aztán meg sajna úgy néz ki, hogy rövidesen a szégyen lesz a legkisebb bajunk! Rövidesen felébrednek megdöbbenésükből a minket finanszírozó befektetők és elkezdenek menekülni mindentől, ami magyar, akkor aztán mehetnénk könyörögni az IMF-hez, meg az EU bankhoz. Azaz mehetnénk, de szerintem az OVis majd kidülleszti a mellét és nem könyörög = “felveszi a harcot!” = harcol az utólsó csepp vérünkig, majd vérünk fogytán veszi a tokaj szőlővesszein szüretelt 100 millióit és büszkén távozik. Kellett ez nekünk? Azt mondom megérdemeljük. Azt mondják mindenkinek olyan főnöke van, amilyet megérdemel! Nos, mi ilyet érdemeltünk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Keresztes! Már korábban is elmondtam itt (is) sokfelé (guglival könnyen visszanézhetők az egyes hozzászólások:-)), hogy a ballib-part egyik legnagyobb hibája (a sok közül), hogy lenézi a saját instenadta népét, és lehetséges szavazóbázisát is. Amíg a ballibes-féle hivatásosak-civilek nem fogják fel, hogy nem az istenadtának kell felnőnie hozzájuk, hanem a megélhetésieknek kell (nem leereszkediük, hanem) lehajolni értük, netán melléjük – addig itt, Magyarországban esélye se lesz egyetlen ballibes(nek) látszó formációnak, addig orbán hosszú, elnyújtott orgazmust élvezhet. És/vagy a jobbik is.
    A szélsőjobbtól módszereket, eszközöket eltanulni nem bűn. Ha megfigyelitek: ők bizony leereszkednek a “magyar alkalmatlan, önálló gondolkoizásra képtelen szavazók”-hoz, és még véletlenül se mondanak nekik ilyet. Igaz, 2002-ben ilyennel indítottak (panelproli, köteles beszéd), de jól számítottak: a társadalmi emlékezet nagyon rövid, csak kevés maradt a vérig sértett tömegből olyan, aki ezt soha nem feledi – ez a pár ember meg nem számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Imádom orbánt! Imádom a kiszámítható, következetes embereket. Azt adja csak, mi lényege. Ha most nem ezt tenné, akkor sokunk eddigi és ezutáni állításai, érvelései alól húzná ki a talajt. Ezúton is köszönöm neki, hogy az általam eddig megrajzolt profilképe továbbra is megállja a helyét.
    És a főbűnös nem is orbán, hiszen ő csak egy ember. A bűn mindazoké, akik asszisztálnak neki, nyalnak neki, lefeküdnek neki, akik önként és dalolva a qrvái, lábtörlői lettek/lesznek, akik mosolyogva tűrik, megköszönik, ha szembeköpi, stb.
    Mint ahogy 70-80 éve is sokak bűne volt, ami történt. Hát, most is csak annyi történik, hogy a múlt hibáit ismétlik. Az, hogy Magyarország teszi ezt, valamiért (már) nem lep meg. De hogy a világ “fejlettebb”(?) részei is, az némileg még meghökkent.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Orbán Viktor valaha elhatározta, hogy ő Magyarország (örökös) miniszterelnöke lesz, kerül, amibe kerül, mármint Magyarországnak.
    Emögött nincs még küldetéstudat sem, hacsak azt nem tartjuk annak, hogy a küldetése magának a hatalomnak a megszerzése és megtartása.
    Ezért Orbán Viktor harcol.
    Ő egy elvhű ember. Az elve, és immár a gyakorlata az, hogy a hatalom az övé.
    Nem a pártjának van elnöke, hanem neki van pártja.
    Nem az országnak van miniszterelnöke, hanem a miniszterelnöknek van országa.
    És most úgy gondolja – konzekvensen tartva magát a maga által kreált téveszméhez -, hogy nem az Európai Unió soros elnökséget adó országának képviseletében eljáró elnök ő, az Európai Unió szolgálatában, hanem ő az elnöke az Európai Uniónak, aki – ezen keresztül – az összes uniós tagállam elnöke is!
    Mint ilyen jogosult megállapítani, hogy az Unió milyen irányelveket kövessen, és ezt jogában áll kikényszeríteni is, mert az a kényszerképzete, hogy őt nem az Unió eljárásrendje részeltette arra a feladatra, mint a Magyar Köztársaság éppen regnáló miniszterelnökét, hogy erre a fél évre arcot adjon az Unió előre egyeztetett törekvéseinek, és ebben eljárjon, hanem őt a sors, vagy az isteni gondviselés (amiben egyébként – mint semmi másban sem – nem hisz, önmagán kívül) jelölte ki erre a feladatra, hogy végre Európának arca legyen!
    Orbán Viktor – jelleméből adódóan – egy öntörvényű diktátor, aki roppant módon sajnálja, hogy a ma körülményei nem teszik lehetővé még Magyarország weimarizálását sem, nemhogy Európáét.
    Nem antiszemita ő, nem xenofób, de ugyanígy nem is keresztény, vagy hungarofil.
    Ő egészen egyszerűen Orbán Viktor, aki Orbán Viktor érdekeit képviseli, és senki, és semmi másét.
    Ezt pedig, mint kitűnő provinciális hatalomtechnikus, Magyarországon kiválóan képviseli.
    Arra pedig magasról tesz, hogy Európa, vagy a világ mit gondol róla, amíg nem cselekszik ellene.
    Jelenleg – a hívei körében – már azt is kitűnően tudta kommunikálni, hogy ő jól odamondott a kettős mércét alkalmazó (ami igaz) EU-nak, és hősies kiállással megvédte Magyarországot, és a magyarokat. Hogy ez nem igaz? Hogy a magyarokat, Magyarországot senki nem bírálta, szemben Orbán Viktorral és kormányzatával?
    Ez ahhoz a közel három millió emberhez, akik a hatalma alapját képezik, nem jutott el. Nem is juthatott, mert nincs fülük ennek meghallására.
    Orbán Viktor belföldön megerősödve folytathatja a harcát a demokratikus jogállam leépítésében, a szabadságjogok korlátozásában, a hatalmi pozíciói – még választási vereségüket is túlélő – kiépítésében.
    Orbán Viktor megkerülhetetlenné tételében.
    Az Európai Unió pedig nem engedheti meg magának, hogy ne avatkozzon be a Magyarország nevű provincia jogfosztottá válásának megakadályozásába, mivel, ha szabad utat enged ennek az önkényuralmi igénynek, akkor hiteltelenné válik, és szétesik.
    Ez pedig nem egy távoli rémkép, hanem olyan valós kockázat, amely csak akkor kerülhető el, ha az Unió megerősíti az alapértékei betartásának a kikényszeríthetőségét. Ha teszi ezt akkor is, ha fel kell adnia – az oly kényelmes – kettős mércéjének az alkalmazását.
    Az EU eddig azt a – ki nem mondott – elvet követte, hogy semmiféle módon nem szól bele az egyes tagállamok berendezkedésébe, ha azok a belépés pillanatában teljesítették az uniós elvárások minimumát.
    Éppen Magyarország a példa arra, hogy ez a tartózkodó magatartás a továbbiakban elégtelen, mivel elfoszlatja a közösség kohézióját, és annak belső szabadságát, mind a személyek szabadságjogai, mind pedig kulturális és gazdasági értékei, érdekei tekintetében. Ez az út az Unió széteséséhez vezet(het).
    Az Unió többé nem engedheti meg magának, hogy egyes tagállamai hátrányosan különböztessenek meg néprétegeket, kultúrákat, korlátozzanak általános uniós jogokat.
    Meg kell értse, hogy egy-egy antidemokratikus kísérlet és gyakorlat, az Unió egészének az életminőségét csökkenti, ráadásul – mert az antidemokratikus vezetésű tagállamok költségei, éppen azok szeparációs törekvései következtében jelentős és belső eszközökkel finanszírozhatatlan terhet képeznek – a nettó befizetésű tagállamok teheit oly mértékben növelnék, amely az € elértéktelenedéséhez, ezen keresztül ezeknek az államoknak a kiválási törekvéseihez, végső soron kiválásához vezethetnek.
    Így hát Orbán Viktor alcsúti suttyósága, nem csak egy kellemetlen személyiség felejthető megnyilvánulása, hanem az Egyesült Európa minden polgárát sújtó veszélyes kezdeményezés, amely – konkrét következményekkel – kiteljesedhet.
    Ezért hát Európának két feladata is van:
    - beavatkozni eszközei teljességével a magyarországi önkényuralom kiépülésével szemben, és teret nyitni a demokratikus jogállamiság – ha tetszik európaiság – helyreállításának,
    - egységes eszközöket és szankciórendszereket kiépíteni, és ezáltal egyszer, s mindenkorra elejét venni az antidemokratikus irányba történő elmozdulásoknak, de még a gondolata felmerülésének is.

    Ezáltal világossá tenni, és megüzenni a világnak, hogy Orbán Viktoroknak, és törekvéseiknek nincs helyük Európában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  43. (moderálva) Nemzeti Hazug (moderálva) Orbán takarodj míg nem késő!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  44. Én (moderálva) a médiatörvényt meg Orbánt is, de az már egy kicsit irritál, hogy a drágalátos eu minden (moderálva) beleugat, hogy mivel etetjük a disznót meg (moderálva), de hogy hárommillió ember a létminimum alatt él, hogy az országos átlagkereset nem éri el az eu-s minimálbér 2/3-át miközben az árszínvonal veri a németet, érdekes, az ellen nincsenek ilyen heves támadások. Lehet, hogy egy népet kizsigerelni és nyomorba dönteni az egy “eu-s érték,” gond itt csak azzal van, hogy a Rádió-Televízió Luxemburg nem mutogathat elég véres hullát az esti híradóban, úristen, ez micsoda embertelenség. Hát én meg azt mondom, hogy ezeknek a brüsszeli agyalágyultaknak vagy fogalmuk sincsen az országunk valós helyzetéről, vagy gonoszabbak mint Hitler.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Leszerepelt Orbán Strasbourgban 2011. január 23. vasárnap | Népszava online

Botrányos az Európai Bizottság levele 2011. január 22. szombat | AN

Európa nem csenget kétszer 2011. január 22. szombat | Népszava online

Orbán, az államalapító 2011. január 21. péntek | Népszava online

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos