Ronai and Ronai
AMERIKAI

A barcelonai opera zeneigazgatója Budapesten 2011. január 7. péntek 14:48 | MTI

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A barcelonai opera zeneigazgatója Budapesten

Budapest – A Budapesti Filharmóniai Társaság két bérleti koncertjén, január 24-én és 25-én a barcelonai Gran Teatre del Liceu zeneigazgatója, Michael Boder vezényli a zenekart.

A 2011-es év első hangversenyének műsora változatlan, Mozart g-moll szimfóniája és Mahler Dal a földről című műve hangzik el – közölte az MTI-vel Várkonyi Judit, a dalszínház sajtófőnöke. (Eredetileg Fischer Ádám dirigálta volna a koncertet és Angelika Kirchschlager lett volna a Mahler-mű szólistája.)
Michael Boder a január 24-iki koncerttel debütál a Magyar Állami Operaházban, a Filharmóniai Társaság Zenekarának élén. A hangversenyt másnap megismétlik, közreműködik Fekete Attila és Wiedemann Bernadett.
A nagy hagyományú katalán operaház zeneigazgatója a németországi Darmstadtban született. Zenei tanulmányit a hamburgi Zene- és Színházi Akadémián kezdte, majd Firenzében folytatta. 1987-ben, 29 évesen nyerte el a bázeli színház főzeneigazgatói posztját.
Nemzetközi karrierje is gyorsan elindult, fellépett Hamburgban, Münchenben, Berlinben, Kölnben, Londonban és Tokióban. Szívesen látott vendég Berlin, Drezda, Hamburg, München, Bécs és San Francisco operaházaiban. Karrierjének jelentős állomása több izgalmas produkció: a drezdai és San Franciscó-i Ring, a bécsi Jákob lajtorjája (Schönberg), a Gianni Schicchi, a Lulu és a Wozzeck, Berlinben A bolygó hollandi és Barcelonában a Hovanscsina. A kortárs zene elkötelezett híveként többek között Cerha, Penderecki, Dusapin, Reimann és Heinze operáinak bemutatóját vezényelte több német dalszínházban.
Michael Boder Firenze, Lisszabon, Párizs és Velence koncerttermeinek visszatérő vendége. Dolgozott a bécsi, berlini, hamburgi, oslói, prágai filharmonikusokkal, a lipcsei Gewandhaus Zenekarral, a zürichi Tonhalle Zenekarral és a Bambergi Szimfonikus Zenekarral. Jelenleg a barcelonai Gran Teatre del Liceu zeneigazgatója, ahol idén Alban Berg Luluját és Wagner Parsifalját vezényli.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Megjelent Nicole Scherzinger első albuma 2011. augusztus 23. kedd | AN

Júliustól új lemezén dolgozik Madonna 2011. június 17. péntek

Pandora új irányt vesz 2011. május 8. vasárnap | AN

Zenetörténelmet ír a U2 2011. április 10. vasárnap | FH

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos