Ronai and Ronai
AMERIKAI

Egy norvég napilapnál az összes WikiLeaks-dokumentum 2010. december 23. csütörtök 19:36 | FH

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Egy norvég napilapnál az összes WikiLeaks-dokumentum

Oslo – Egy norvég napilap megszerezte azt a több mint 250 ezer amerikai diplomáciai táviratot, amelyet a WikiLeaks szép lassan hoz nyilvánosságra – közölte csütörtökön az újság ügyvezető szerkesztője. Az Aftenposten című lap a WikiLeakstől függetlenül fogja felhasználni az amerikai diplomáciai táviratokat – közölte a szerkesztő.

“Hozzájutottunk az összes irathoz” – közölte az Aftenposten szerkesztője az AFP francia hírügynökséggel. Ole Erik Almlid azt azonban nem árulta el, hogy miként jutott a birtokukba az összes dokumentum, amelyeket a WikiLeaks még nem hozott teljes egészében nyilvánosságra.

A WikiLeaks november végén kezdte el lassan nyilvánosságra hozni a birtokukba jutott 250 287 darab amerikai diplomáciai táviratot. Csütörtök este 1 896 irat volt megtekinthető a WikiLeaks oldalán. Az Aftenposten a WikiLeakstől teljesen függetlenül fog beszámolni a táviratokban szereplő információkról – mondta el a lap szerkesztője. Így olyan táviratok is szerepelhetnek a lap oldalain, amelyeket maga a WikiLeaks még nem tett közzé.

A norvég lap naponta öt irattal fog foglalkozni. Almlid elmondása szerint a táviratokat arra fogják használni, hogy azok alapján fontos témákról írjanak újságírói cikkeket. Semmi esetre sem fogjuk az összes iratot nyilvánosságra hozni a neten – közölte a szerkesztő.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)

Címkék:

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

Kapcsolódó cikkek

A szudáni elnök 9 milliárd dollárt sikkasztott el 2010. december 18. szombat | MTI/AFP

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos