Ronai and Ronai
AMERIKAI

Már 200 nem az állami nyugdíjrendszerre 2010. december 23. csütörtök 6:19 | FH

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Már 200 nem az állami nyugdíjrendszerre

Csütörtök délelőtti összesítés szerint eddig 200 magánnyugdíj-pénztári tag nyilatkozott személyesen arról, hogy nem lép át az állami rendszerbe – derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) összesítéséből. Legtöbben, 149-en a Közép-Magyarországi Igazgatóságot és az ONYF központját (23-an) keresték fel. A nyilatkozat megtétele körülbelül három percet vesz igénybe.

Szerda délután Mészáros József ONyF-főigazgató sajtótájékoztatón jelentette be – több ONyF-dolgozót is meglepve -, hogy már megtehető a magánnyugdíj-pénztári tagság megőrzéséről szóló nyilatkozat. Csütörtök délelőtti összesítés szerint addig kereken 200-an mentek el az országosan 36 iroda valamelyikébe.

A sort a közép-magyarországi régió vezeti, itt 149-en jártak, a második legforgalmasabb az ONYF fővárosi, Visegrád utcai központi épülete 23 fővel. Legkevesebben, 2-2-en Dél-Dunántúlon és Dél-Alföldön jelentek meg.

Egy megkérdezett pénztártag, aki már szerda délután megtette nyilatkozatát, elmondta: sorban állás nélkül, körülbelül három perc alatt végzett az ügyintézéssel. Személyi igazolvány, az újabb típusnál a lakcímkártya, útlevél vagy kártya alakú jogosítvány és a TAJ-kártya, de legalább a TAJ-szám szükséges. A nyilatkozatot 3 példányban nyomtatják ki: egyet eltesz az ONYF, egyet elküld a pénztárnak, egy marad a pénztártagnál, akinek egy másolt példányt munkáltatójának kell odaadnia.

Január 31-éig kell nyilatkozniuk azoknak, akik maradni akarnak a magánpénztárakban. Ha ezt teszik, megtakarításuk ott marad, viszont munkáltatójuk utánuk fizetett 24 százalékos járuléka ezentúl az állami kasszába megy, miközben azért állami nyugdíjjogosultságot nem szereznek. Az átjelentkezést csak személyesen lehet intézni a www.onyf.hu oldalon felsorolt 36 igazgatóságon. Aki a törvényben felsorolt akadály (például fogyatékosság) miatt nem tud elmenni, annak január 21-éig orvosi igazolással együtt elküldött levélben kell kérnie, hogy személyesen keressék fel őt. Aki más okból nem tudja január végéig megtenni a nyilatkozatot, az még februárban is megteheti, de a késést indokló igazolást kell bemutatnia. Külképviseleten nyilatkozhat az, aki bizonyítani tudja, milyen jogcímen (ott dolgozik vagy tanul) jár el ott.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Már 200 nem az állami nyugdíjrendszerre, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:,

  • Nincs még hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kapcsolódó cikkek
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos